fbpx

Behandlingsforløb

Hvad du bør vide, første gang du kommer til behandling

Spørgeskemaet

Umiddelbart efter du har bestilt en tid hos mig, sender jeg et spørgeskema til dig. Jeg vil gerne vide noget om dine lidelser, sygehistorie og sygeforløb. Det er meget vigtigt for mig, at du beskriver dine besvær med egne ord. Jeg er interesseret i, hvad du lider af og hvor det gør ondt. Jeg er ikke interesseret i diagnoser. "Jeg har en diskusprolaps i den femte lændehvirvel“, siger ikke meget om dine smerter, ubehag eller hvor de kommer fra.

Vi starter med en samtale

Undersøgelsen starter med en detaljeret samtale, så vi kan lære hinanden at kende og du kan fortælle om din nuværende situation.
I løbet af denne samtale vil vi drøfte, hvordan behandlingen skal udføres, og om yderligere undersøgelser er nødvendige.
Dette efterfølges af en fysisk undersøgelse, som ud over anamnese, giver vigtige oplysninger om omfanget og årsagen til dine lidelser og den relevante behandling.

En grundig diagnose og en omhyggelig terapi kræver tid, især inden for osteopati. Derfor er det ikke muligt at komme til en behandling uden at have aftalt en tid i forvejen.

Du skal planlægge 40 minutter til den første behandling. Planlæg nok tid, så du ikke behøver at skynde dig og blive presset.

Hvis du er blevet forhindret og ikke kan komme til den aftalte tid, bedes du afbestille denne dagen før inden klokken 12:00. Ellers vil der blive opkrævet et standardgebyr. (Som er beløbet for en behandling)

The work of the Osteopath is to adjust the body from the abnormal to the normal; then the abnormal condition gives place to the normal and health is the result of the normal condition . . .
A.T.Still MD, DO

Behandling

I de fleste tilfælde vil du føle en betydelig forbedring i dit ubehag under eller kort efter behandlingen. I nogle tilfælde, efter denne akutte forbedring, kan der forekomme en første forværring, efter et par timer. Det behøver ikke at forurolige dig. Det er tegn på, at dine selvhelbredende kræfter er aktiveret, og kroppen begynder at komme sig.


Med medicinske osteopatiske behandlingsteknikker aktivere jeg dine selvhelbredende kræfter. Enhver helingsproces i den menneskelige krop er en selvhelbredende proces. Hver heling er en inflammatorisk proces. Det vi ser som et tegn på sygdom, er den måde, vores krop producerer sundhed. Altid om en inflammatorisk reaktion! Disse tegn er: rødme, varme, hævelse, smerte og en begrænsning af funktion. Uanset om vi har tonsillitis eller en brækket knogle, heler kroppen altid gennem dette. Som medicinsk osteopat, aktiverer jeg denne proces, jeg skubber så at sige gang i det. Derfor kan ubehag og smerter også forekomme efter behandling som et tegn på aktiveret selvhelbredelse. Det kaldes også, den første forringelse. Normalt er disse fænomener kun kortvarige og ender med en betydelig afslapning. Der kan forekomme et øget behov for søvn, efter en behandling.

Efter behandling

Efter behandlingen udlevere jeg informationer om forholdsregler og eventuel selvhjælps øvelser.
Jeg rådgiver dig, hvordan du kan understøtte dine selvhelbredende kræfter gennem en sund livsstil.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID