fbpx
hello world!

Den følsomme nakke! Kan være årsag til mange sygdomme!

Halshvirvelsøjlen, er den centrale forbindelse mellem kroppen og hovedet. Den er meget følsom og kan blive beskadiget meget hurtigt.

Har du smerter i nakken? Har du været ude for en bilulykke? Har du en anspændt nakkemuskler? Er din nakke udsat for stærk belastning i forbindelse med sport? Har du haft nakkesmerter efter en operation i narkose?

Ofte bliver disse smerter bagatelliseret og ikke behandlet, men de kan føre til betydelige sundhedsproblemer.

Det er vigtigt at behandle lidelserne i halshvirvelsøjlen.

Den lille ulykke med knækkene i nakken, nakkespændingen, ignoreres ofte og bliver ikke behandlede. Konsekvenser kan være hovedpine, svimmelhed, migræne, allergi eller gigt. Det kan også føre til udbrændthed (Burn Out).

En forskydning af halshvirvlerne kan føre til pres på nerverne, hvilket kan føre til dårlig blodcirkulation og forkerte stofskifte signaler. Kronisk betændelse kan aktiveres, hvilket lægger pres på immunsystemet. Forstyrrelser i nerverne i halshvirvelsøjlen kan forårsage svimmelhed, hovedpine, tinnitus, følsomhed over for støj og smagsforstyrrelser.

Med to enkle øvelser kan du hjælpe dig selv.

Øvelse 1

Du skal bruge to tennisbolde og en sok.

Læg tennisboldene i sokken. Læg dig på ryggen. Placer tennisboldene i nakken mellem halshvirvelsøjlen og hovedet. Således at tennisboldene udøver pres på de korte hals og hoved muskler. Spændinger i disse muskler udløser ofte smerter i hoved og nakke. Vær forsigtig og brug ikke for hårde bolde til denne øvelse.

Øvelse 2

1 Hænderne bag hovedet

2 Du må ikke ændre hovedets position

3 Tryk hovedet i hænderne

4 Tryk samtidig hænderne mod hovedet

5 Udfør denne øvelse, så længe og ofte du ønsker.

Øvelsen strækker nakke muskulaturen. Den øger blodcirkulationen i nakken og hjernen. Denne øvelse hjælper også på en stiv nakke.

Hjælper disse øvelser ikke alene, så kan osteopati være en effektiv hjælp.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID