fbpx
hello world!

Forvredet hoftebensled, 1 årsag til mange sygdomme

Led- og rygsmerter har ofte 1 årsag men mange konsekvenser. Mennesker lider af ledsmerter, smerter i skulder, arm, albue led, hofte og knæ problemer, hoved og rygsmerter såsom sygdomme i de indre organer.

Der er et problem, der kan have mange konsekvenser, udløseren er - en funktionel  benlængdeforskel.

Hvordan opstår den? Det svage punkt er bækkenet, som et følge af vores oprejste gang.  Hele vægten af vores overkrop ligger på bækkenet. De indre organer, hovedet, rygsøjlen alle trykker på korsbenet. Denne ligger som en kile mellem hoftebenene. De skal bære hele belastningen af overkroppen og samtidig afbalancere bevægelserne fra rygsøjlen og benene.

Den funktionelle benlængdeforskel

På grund af slagt, stød eller forkert belastning, opstår der ofte et forvredet hofteben og positionen på hofteskålen bliver skæv. Der opstår en tilsyneladende / funktionel benlængdeforskel. Resultatet er, at den pågældende person står og sidder skævt. Hvis det ene ben er kun et par millimeter kortere end det andet, laster en stor del af kropsvægten   på det forkortede ben. 90% af befolkningen har en funktionel benlængdeforskel. Et forvredet hofteben, allerede i barndommen kan være årsagen.  Dette kan være den grundlæggende årsag til mange sygdomme.

Der kan opstå fejl belastning i lænd-, bryst- og halshvirvelsøjlen, nerverne der forlader rygsøjlen kommer under pres. Musklerne der forsynes af disse, bliver anspændte, organer får dårligere blodtilførsel. Følgerne kan være:  Muskelsmerter, slidte led, men også rygsmerter, ischialgi, discus prolaps problemer, selv sygdomme i de indre organer: lunge, hjerte, tarmsygdomme, samt migræne, hovedpine, udmattelse, svimmelhed og susen for ørene. Problemet opstår ofte allerede ved fødslen. Derfor giver det mening at behandle mennesker i alle aldre. 

Et normalt afbalanceret skelet er forudsætning for et godt helbred.

Lægemedicinske osteopater kan korrigere et forvredet hofteben.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID