fbpx

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Ofte patient-stillede spørgsmål

Hvad er fordelen, hvis min osteopat også er en læge?

Som læge og osteopat forbinder jeg begge sider. Jeg er specialist i almen og manuel medicin, samt osteopat. Jeg kan evaluere den medicinske diagnose og have overblikket over mulighederne for osteopatisk behandling. Mine lærere var alle osteopater og læger, hvoraf mange er professorer på amerikanske universiteter. De arbejder med almen medicin, pædiatri, neurologi, kirurgi, gynækologi i forskningen. Jeg har profiteret af deres viden og erfaring og give gerne denne viden videre til dig idag.

Dr. A.T. Stilll opdageren af osteopati var selv en læge og osteopat. han udtrykte det selv på denne måde:

„ Osteopathy cannot be imparted by books. Neither can it be taught to a person intelligently who does not fully understand anatomy from books an dissection.“ A.T. Still MD/DO

Anatomi er grundlaget for osteopati! Uden en grundig og fuldstændig anatomisk uddannelse forbliver al osteopati en tom skal. Studiet til humanmedicin er og bliver den længste intensiveste uddannelse i anatomi.

Hvor lang tid tager en behandling?

Medicinsk osteopati er ikke fem minutters medicin. Diagnose og behandling kræver tid og ro. I min klinik har jeg reserveret 40 minutter til hver patientaftale. Efter mine mange års erfaring, er dette den nødvendige tid til at opnå en effektiv behandling. Men det er ikke så længe, at der er en risiko for at overbebyrde patienten med for meget terapi. Her er det nødvendigt at finde en god balance.

Hvor mange behandlinger er påkrævet?

Antallet af behandlinger er individuelt. Hos et barn plejer man at kunne klare sig med 2 behandlinger. Hos voksne med 3-5 behandlinger. Ældre med mange smerter og længere sygdoms forløb er tilbøjelige til at have brug for flere behandlinger. Antallet af nødvendige behandlinger er lige så individuel som mennesker og deres sygdomme. 

Efter ca. 2-3 behandlinger kan jeg planlægge forløbet

Hvor tit skal jeg behandles?

Normalt er behandlingerne i 1 -2 ugers rytme. Hvis det bliver nødvendigt tilbydes du behandling med kortere afstand, såsom ved akutte smerter (f.eks hold i ryggen), eller længere afstand som ved kroniske smerter, vil jeg drøfte dette med dig individuelt og finde passende aftaler.

Hvilke bivirkninger kan forekomme?

Med medicinske osteopatiske teknikker, korrigere jeg skæve stillinger og spændinger i kroppens væv. Korrigerende impulser gives på muskel-skelet niveau, men også inden for neurologisk kontrol på niveau med nervesystemet.

Muskelgrupper der er blevet overbelastet, bliver aflastede, men lang-ufunktionelle muskler bliver også aktiveret. Derfor fortæller patienter hyppigt, at de har haft ømme muskler.

Jeg aktiverer din selvhelbredelse med medicinsk osteopatisk behandlings teknikker. Enhver helingsproces i den menneskelige krop er selvhelbredende. Hver heling er en inflammatorisk proces. Hvad vi anser for at være tegn på sygdom, er den måde vores krop skaber sundhed. Altid som en inflammatorisk reaktion! Deres tegn er: rødme, varme, hævelse, smerte og en begrænsning af funktion. Uanset om vi har tonsillitis(betændte mandler) eller en brækket knogle, heler kroppen altid sygdommen via dette. 

Som en læge medicinsk osteopat, aktiverer jeg denne proces. Jeg skubber det, så at sige igang. Derfor kan der også efter behandlingen opstå ubehag og smerter, som et tegn på aktiveret selvhelbredelse. 

 

Hvorfor har jeg ikke brug for RAB anerkendelse?

Læger skal ikke være RAB-registrede, da de har det basale kendskab til anatomi og sygdomslære på plads, samt er registreret hos Styrelsen for patientsikkerhed.

The work of the Osteopath is to adjust the body from the abnormal to the normal; then the abnormal condition gives place to the normal and health is the result of the normal condition . . .
A.T.Still MD, DO

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID