fbpx
hello world!

Klinik for lægemedicinsk osteopati Kolding: Sport er mord, fitness vanvid gør mænds blodårer hårde.

Tips omkring dit helbred fra Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat i Kolding.

Hvad kan jeg selv gøre?

Igen og igen spørger patienter, hvad kan jeg selv gøre? Dette spørgsmål har beskæftiget mig i lang tid, og jeg har prøvet og forsøgt mange ting og kasseret mange igen. Under titlen „sundheds tips“ kan du finde anbefalinger omkring dit helbred.

Fitness vanvid gør mænds blodårer hårde! Forkalkede kranspulsårer på grund af for meget sport! Sport er mord!

I en stor undersøgelse i USA, evaluerede forskere data fra 3175 forsøgspersoner. Observationsperioden var 25 år, i begyndelsen af undersøgelsen var deltagerne mellem 18 og 25 år gammel og blev regelmæssigt spurgt om deres sportsaktiviteter. Ved observationsperiodens afslutning blev der anvendt en CT-scanning til at bestemme, i hvilket omfang der var dannet aterosklerotiske plaques i koronar blodårene. Personer, der lavede mindre end 150 minutters fitness om ugen havde en øget risiko for forhøjet blodtryk og type 2 diabetes.

Men deltagere, der udøvede mere end 7 timers sport om ugen havde en 27% højere risiko for forkalkning. Det var endda 86% højere for hvide mænd! Resultaterne for hvide kvinder var ens. Så sport er mord i det mindste skader for meget sport koronar arterierne.

( CARDIA - Studie/ Laddu Dr egal.Mayo Clan Proc 2017,92 1660-1670)

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID