fbpx
hello world!

Læge medicinsk osteopati: Karpaltunnelsyndrom

opvågnen på grund af smerter i fingre og arm. Smerter i 1- 4 finger. Her mistænkes et Karpaltunnelsyndrom.

Læge medicinsk osteopati kan være en effektiv hjælp her.

I håndleddet danner de 8 håndrodsknogler, hver 4 på den ene side og et bindevævs bånd på den anden side en tunnel. I midten af denne tunnel forløber  Nervus Medianus.

Karpaltunnensyndrom
Handrødknoglen : sort/ Bindevæsband: sort/rød/ nervus Medianen :gul

Hvis trykket i denne tunnel bliver for højt, for eksempel ved en forkortet underarm muskel, kan et karpaltunnelsyndrom være resultatet.

Når nervus medianus bliver indsnævret, for eksempel ved at forkorte en muskel i underarmen, kan der opstå snurren, følelsesløshed, svækkelse og smerter i fingrene der forsørges af nervus medianus. Nerven forsørger tommelfinger, pege, ring og langfinger. Symptomerne kan gentages ved at overstrække håndleddet. Dette kaldes en fleksion test og er tegn på tilstedeværelsen af et karkaltunnelsyndrom. I et tidligt stadie, reagerer det kliniske billede meget godt på lægemedicinsk osteopati og „dry needling“. I det fremskredene sygdomsforløb opstår atrofi i tommelfingermusklerne som følge af ødelæggelsen af nervus medianus. På dette sene tidspunkt er et håndkirurgisk indgreb også utilfredsstillende.

Lægemedicinsk osteopati, og neuropunktur tilbyder behandlingsmuligheder. Neuropunktur er stikken i musklen med tør akupunktur nål uden medicin, for muskel afslapning. Ved periost akupunktur, den direkte stikken i knoglehuden, kan der yderlig gives helbredende stimuli.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID