fbpx
hello world!

Lægemedicinsk osteopati: Aktivering af selvhelbredende kræfter

Formålet med lægemedicinsk osteopati er at aktivere de selvhelbredende kræfter i den menneskelige krop. Lægemedicinske osteopater ser krop, sjæl og sind som en enhed. Men hvad er selvhelbredende kræfter? Hvordan reagerer kroppen? Hvordan kan man understøtte behandlingen?

Selvhelbredende kræfter er centrale for lægemedicinsk osteopati. Aktivering og fremme af dem er målet for enhver osteopatisk behandling. Den menneskelige krop er i sagens natur i stand til selv-healing. Det svarer til hvad vi oplever i hverdagen. Mange smerter kommer af sig selv og går af sig selv igen. Vi bliver forbløffede, hvis det ikke er sådan,,,,,,,,, Kroppen producerer sine egne stoffer, der genopretter sundheden.

Effektiviteten af disse stoffer afhænger af vævets tilstand, psykologiske, mentale og sociale faktorer. Så længe kroppen er velafbalanceret, handler de selvhelbredende kræfter  uhindret. Tryk på nerver, forskydninger af knogler og led, forstyrrelser af organmobilitet forstyrret væskebalance, væv balance, manglende ernæring af vævet og manglende bortsskaffelse af stofskifte affaldsprodukter, er alt sammen ting der forstyrre selvhelingen. 

Følelsesmæssige problemer, stress, sociale og job relaterede spændinger og konflikter forårsager også forstyrret selvhelbredelse. Osteopaten korrigerer fejlstillinger af knogler og led, løser spændinger i vævet og påvirker nervesystemet. Herefter kan selvhelbredelsen igen uhindret udfolde sin effekt. Forbindelsen mellem krop, sind og sjæl er grunden til, at mentale og psykiske lidelser også forbedres.

Patienterne kan selv understøtte selvhelbredelsen med øvelser som Fulford-øvelserne og med afslapningsøvelser som muskelafslapning ifølge Jacobsen.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID