fbpx
hello world!

Lægemedicinsk osteopati: Det er ikke altid slimsækken!

Et kedelig træk i lænden, som breder sig over hofteregionen til låret. Ydersiden af låret gør også ondt.  Lægen finder en „forkølet hofte", har måske mistanke om en overbelastning. For ortopæden, er sagen klar, betændelse i slimsækken. Men hvad skal man gøre, hvis tabletter, sprøjter, fysioterapi ikke hjælper? Spørg en lægemedicinsk osteopat! Meget ofte er en pseudobursitis trochanterica til stede. Ikke slimsækken er betændt! Nej, en muskel er forkortet! Muskulus tensor fasciae latae.

Smerten i hofteregionen, som meget ofte forveksles med betændelse i slimsækken, kommer fra forkortede muskler. Muskulus glutaeus medius og muskulus tensor fasciae latae forkortes. Det fører til stramninger af tractus illiotibialis. Dette er et bindevævs bånd på ydersiden af låret. Den følte smerten kommer fra de forkortede muskler, hvor der udvikles tigger punkter.

Der er forskellige årsager til at trigger punkter kan aktiveres : ulykker, overbelastning på grund af fejlstilling og sport, infektions sygdomme, kulde og stress er nogle af de mest almindelige årsager. Permanent tryk på nerverne fra lændehvirvelsøjlen kan også aktivere muskelspændinger og udløse trigger punkter i benet og hoften.  Her kan, for eksempel, en funktionel benlængde forskel med bækken og rygsøjle fejlstilling være årsagen.

Behandlingsmuligheder tilbyder lægemedicinsk osteopati, neuropunktur. Neuropunktur fungere, ved at stikke direkte i musklen med en tør akupunktur nål, uden brug af medicin. Dette får musklen til at slappe af. Med periost akupunktur, den direkte stikken i 

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID