fbpx
hello world!

Lægemedicinsk osteopati: kirurger, fingrene væk fra menisken!

Knæet gør ondt! Ortopædisk røntgen, efterfulgt af en MR-scanning.

Menisken er i stykker. Det anbefales at operere menisken. I Tyskland udføres der årligt 250 000 artroskopiske menisken operationer. Den sidste tid har studie undersøgelser vist tvivl om resektion af artrotisk forandret knæled er nyttige. Endnu værre, en delvise fjernelse af menisken øger risikoen for slidgigt.

Her kan Lægemedicinsk osteopati være en effektiv hjælp.

Behandling af degenerative menisken skader vurderes anderledes i dag, end det blev for et par år siden. I et konsensus arbejde fra ESKA (European Society of Sports, Knee Surgery and Arthroscopy), kommenterede ortopædkirurg Prof. Roland Becker fra Theodor Fontane Medical School, Brandenburg an der Havel, og kolleger den moderne behandling af degenerative menisken skader. Konservative behandlinger, såsom fysioterapi, manuel medicin, osteopati, vestlige akupunktur, bør modtage patienter med knæproblemer, hvis lidelserne har udviklet sig langsomt og uden ulykkes tilfælde. På trods af moderne undersøgelses metoder såsom røntgen og MR-skanning, er det ofte svært at sige, om smerten kommer fra en menisken skade eller er forårsaget af slidgigt.

Den konservativ behandling bør afprøves over tre måneder. Hos patienter, der har brug for kirurgi for at blive smertefri, stiger risikoen for slidgigt med 5-7 gange i forhold til dem, der ikke blev opereret.

Lægemedicinsk osteopati med neuropunktur tilbyder gode behandlingsmuligheder. En del af neuropunktur indebære stikkende direkte i musklen med en tør akupunktur nål uden medicin, for at få musklen til at slappe af. Yderligere helbredende stimuli kan opnås med periost akupunktur, direkte stikken med en akupunktur nål af knoglehuden.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID