fbpx
hello world!

Lægemedicinsk osteopati Kolding: knæsmerter - for det meste en følge af muskulære problemer

Knæsmerter er udbredte, alle kender en der lider af smerter i knæet. Der anbefales hurtigt Kirurgi, en "brusk udjævning", en minmal invasiv knæ operation, en menisken operation. En ting har disse procedurer til fælles, de skader knæ og brusk. Ofte er det begyndelsen på livslange lidelser, som ender med et kunstigt knæ.

Men ofte er årsagen til smerter ikke problemer med brusk eller menisken, selv om røntgen og MR-billeder tyder på dette.

En hyppig årsag til smerte kan stamme fra musklerne.

Normalt er udløser af smerter i knæleddet ikke umiddelbart indlysende. Årsagerne kan være mangfoldige: strukturelle skader (f.eks. frakturer), inflammation, (f.eks. gigt, borreliose)  degenerative processer (f.eks. slidgigt). Risikofaktorer er: alder, fedme, afvigelser i benaksen, såkaldte X- eller O-ben, fod stillings problemer, efter hårdt arbejde: knælende arbejde eller siddende i hug og sportslige overbelastning spiller en rolle. Strukturelt opståede smerte forårsages normalt efter akut trauma. Funktionelle knæsmerter forårsages af ikke physiologisk belastning af leddet. Smerten er ikke altid forbundet med en begivenhed eller en anatomisk struktur.

Funktionelle knæsmerter opstår, når der er ubalancer i holdeapparatet (kapsel-bånds-apparat) eller i muskulaturen omkring leddet. Diffuse knæsmerter kan også forekomme på grund af skævhed i fod, ankel eller hofteled, samt i bækkenet og lændehvirvelsøjlen.

En detaljeret sygehistorie og undersøgelse er tilstrækkelig til at afklare årsagen til generne. I tilfælde af mistanke om strukturelle skader bør der foretages en billeddiagnostisk diagnose med røntgenbillede og CT eller MR-scanning til afklaring.

Ved den fysiske undersøgelse bør der lægges særlig vægt på at finde, trigger punkter eller spændinger og omfangs forskelle.

Lægemedicinsk osteopati, kan ved mange årsager til smerter i knæet, være en effektiv hjælp. Samtidig med behandling af knæet, behandles også alle fejlstillinger i fod, ankel og hofteled, bækkenet og rygsøjlen.

Knæsmerter kan behandles meget effektiv med lægemedicinske osteopatiske teknikker og med neuropunktur. 

Neuropunktur er stikken i musklen med en tør akupunktur nål uden medicin, for muskel afslapning. Ved periost akupunktur, den direkte stikken i knoglehuden, kan der yderlig gives helbredende stimuli.

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID