fbpx
hello world!

Lægemedicinsk osteopati Kolding: Smerter i brystkassen kommer ikke altid fra hjertet.

Smerter i brystkassen! Umiddelbart tænker man på en hjertesygdom, en lungeemboli eller mavesår.

Men 50% af thorax(brystkasse) smerter kommer fra muskler og knogler. Spektret omfatter mange sygdomme, fra kostosternal syndrom til bechterev sygdom.

Mange af disse betinge smerter har deres årsag i musklerne. Osteopati har en særlig betydning i behandlingen af disse funktionelle myofascial lidelser. Med vores teknikker, kan vi sænke den øgede muskeltonus og mindske smerten. Lægemedicinsk osteopati hjælper særdeles alle patienter med rygsmerter som følge af slid og aldersforandringer i rygsøjlen, med thorax smerter efter operationer, i tilfælde af jobsmæssig løft eller fejlbelastning (f.eks skoliose / spinal krumning). Men, det er også vigtigt at have en præcis diagnose for at skelne de enkelte årsager til sygdommen og indlede den korrekte behandling.

„Før terapien har guderne stillet diagnosen“, såden står der skrevet på nogle vægge i medicinske foredragssale. Dette er yderst vigtigt i behandlingen af thorax(brystkasse) smerter. Forkert behandlet hjertesygdom kan alt for let føre til døden. De mange forskellige årsager til thorax smerter såsom hjerte, mave, lunge-og leversygdomme skal udelukkes, før vi starter med manuel medicinsk behandling af muskuloskeletale årsager. Allerede i samtalen med patienten, kan de første spor findes. Den nøjagtige placering, smerte karakter samt udløser og styrke faktorer er vigtige oplysninger.

Den fysiske undersøgelse viser, om smerten er mere tilbøjelige til at stamme fra led, knogler (f.eks ribben) eller muskler. Laboratorieundersøgelser er nødvendige for at udelukke reumatiske sygdomme. Røntgenundersøgelser, kardiologisk diagnostik og en detaljeret undersøgelse af lunger, lever og mave kan være nødvendig. Alt dette er en del af en grundig afklaring af myofascial smerter. Den almindelige årsag til thorax smerte er kostosternale syndrom. Smerten opstår fra ribbenene på brystbenet. Undersøgelsen viser forstyrrelser i de interkostale muskler. Også, muskler der trækker fra halsen til ribbenene kan udløse skalenus muskle smerter i brystet. Mange af disse sygdomme og smerter kan behandles med mine osteopatiske teknikker.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID