fbpx
hello world!

Lægemedicinsk osteopati: Osteopati ved influenza!

Influenza hvad hjælper? Vaccination mod den spanske syge, kaldet influenza,  virkningen er tvivlsom, i det mindste anfægtet. Den moderne medicin hjælper sjældent. Folk dør stadig af influenza i dag. Højst symptomatisk kan der afhjælpes. Er lægemedicinsk osteopati en terapeutisk mulighed her?

Lad os lade den første lægemedicinske osteopat Andrew T. Still, M.D. , D.O. tale for sig selv:

"I have successfully treated many cases of pneumonia, both lobar an pleurotic, by convecting the ribs at their spinal articulations---- I carefully adjust misplaced ribs........"

"The osteopathic prognosis for speed relief of influenza is good  when the osteopath has been called within reasonable time."

For grundlæggeren af osteopati, var behandling af lungebetændelse og influenza ved hjælp af de osteopatiske teknikker en selvfølge.

Men er der fakta omkring succes og fiasko? Hvor nyttigt er osteopati, i en situation, hvor selv moderne konventionel medicin synes at mislykkes?

I 1918, gik en stor influenza epidemi rundt i verden. Den dræbte flere mennesker end der døde på slagmarkerne i Første Verdenskrig.  Ifølge optegnelser fra amerikanske forsikringere fra denne tid, døde flere mennesker af lungebetændelse, som de havde fået som følge af en influenza-virus infektion, end direkte fra influenza virus. Hvad der er slående om fakta fra denne periode er, at dødeligheden var betydeligt lavere hos patienter behandlet af osteopatiske læger i forhold til dem, der behandles af allopatiske læger. Blandt osteopatiske læger, døde kun 0.375 procent af patienterne, mens der hos allopatiske læger døde 2,5 procent, eller 2,175 procent mere.

I stedet for de 500.000 amerikanere, der døde af influenza og dens medfølgende sygdomme, kunne det have været mindre end 130.000 dødsfald, hvis alle patienter var blevet behandlet med lægemedicinsk osteopati. 

I 2008 offentliggjorde JAOA en undersøgelse „One hundred Thousand Cases of influenza With a death Rate of one Fortienth of that Officially Reported Under Conventional Medical treatment.“

Resultatet var klart, at dødeligheden var 0,25 procent hos patienter, der fik lægemedicinsk osteopatisk behandling, sammenlignet med 5 procent for dem, der ikke fik manuel osteopatisk behandling.

Manuel lægemedicinsk osteopati er derfor en form for behandling, der ikke bør undervurderes i dens virkning i behandlingen af influenza.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID