fbpx
hello world!

Lægemedicinsk osteopati: „Pseudo iskias"! Smerter udstråler ned i benet!

 "Pseudo iskias"

Muskulus Glutaeus minimus 

Smerten trækker fra den nederste side af balden, på ydersiden af låret ned til knæet og kan også nå ned i læggen og anklen. Smerten er ulideligt og vedholdende. Kilden til smerterterne ligger dybt i bagdelens muskler. Smerten viser sig ofte langt væk fra musklen, så årsagen bliver ofte overset. Symptomerne opstår typisk, når patienten kommer op fra en stol, eller går.

For diagnostik skal de tilsvarende triggerpunkter kunne føles med hænderne og udløse smerten.

Disse ubehag bliver udløst ved aktivering af triggerpunkter i Muskulus glutaeus minimus.

Dette sker ved overbelastning af musklen, ved blokeringer i iloskias ledet, samt ved irritation af nerveroden, der forsørger musklen.  Selv lang sidden på en tegnebog i baglommerne aktiverer ofte triggerpunkter.

Behandlingen udføres ved hjælp af lægemedicinsk osteopati og neuropunktur. Ved neuropunktur stikkes der i musklen og huden med en tør akupunkturnål uden medicin, for at få muskelen til at slappe af. Med periost akupunktur, den direkte „nåling“ af knoglehuden, kan yderligere helbredende stimuli opnås.

Lændehvirvelsøjlen skal behandles, da det er her, nerveforsyningen af musklen stammer fra. Pres på disse nerver kan føre til spændinger i musklen.

Som hjemmeøvelse, giver det mening at behandlingen musklen med en tennisbold. Patienten behandler musklen en gang om dagen i fem minutter ved at placere en tennisbold på de smertefulde områder og lægger sig oven på. 

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID