fbpx
hello world!

Lægemedicinsk osteopati: Smerte! Vævets skrig efter energi!

Enhver sygdom og smerte har en organisk årsag. Uanset om smerten eller sygdommen har en psykisk eller en fysisk årsag, kan der findes problemer i bevægeapparatet i form af led og spinal blokeringer. Således kan behandling af rygsøjlen og leddene være en effektiv måde at behandle akutte og kroniske smerter syndromer eller andre sygdomme. Psykiske sygdomme som udbrændthed og angst kan også behandles via muskelsystemet som ved krops psykoterapi.

Blokeringer af ryghvirvler og led kan føre til en stigning af muskelspændinger og som følge af en ufysiologisk funktion af musklerne. Herved har de brug for mere energi. Smerte er vævets skrig efter energi! Ledsmerter, smerter i skulder-arm og albue led, hofte og knæ ubehag og rygsmerter,  har alle en årsag. Udløseren kan ofte være en funktionel ben længde forskel.

Hvis det ene ben er kun et par millimeter kortere end den anden, laster en stor del af kropsvægten på siden af det forkortede ben. Op til 90% af befolkningen har en funktionel ben længde forskel, hvilket betyder, at det er blevet pådraget i løbet af livet på grund af forkert belastning og ulykker, men for det meste ikke medfødt.

Årsagen kan ofte være et hofte bens forskydning, erhvervet i barndommen. Det kan være den egentlige årsag til mange sygdomme. Derved opstår der forkerte belastninger i korsbenet, lænde-, bryst- og halshvirvelsøjlen.

Nerverne udgående fra rygsøjlen kommer under pres. Musklerne der forsørges af disse anspændes, organerne forsørges reflektorisk dårligere. Følgerne kan være muskelsmerter, slidte led, men også rygsmerter, ischialgi, discusprolaps problemer, selv sygdomme i indre organer: lunge, hjerte, tarm sygdomme samt migræne, hovedpine, udmattelse, svimmelhed og susen for ørene. Hofte bens forskydning kan forekomme som følge af fødsel. Derfor giver det mening at behandle alle, lige fra nyfødt men også højt op i alderen. Med lægemedicinske osteopatiske teknikker, kan hofte bens forskydning og følgerne effektiv behandles. En sund, normal skeletsbygning er vigtig for et godt helbred.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID