fbpx
hello world!

Lægemedicinsk osteopati: Smerter i bryst, arm og ryg. Skalenus syndrom!

Smerter trækker ned i arm, bryst skulder og ryg! Hvis smerten er på venstre side, kan symptomerne let forveksles med hjertesmerter. Patienter kommer ofte først på skadestuen. Hjertesygdom skal udelukkes.

Symptomerne udløses af triggerpunkter i muskulus scaleni. Smerten udstråler i fingrene og i siden af halsområdet. Smerten er værst om natten, men kan også være der i løbet af dagen, når hovedet holdes i en den ugunstig position.

Lægemedicinsk osteopati kan være en effektiv hjælp her.

Udløsere til aktivering af disse triggerpunkter kan være pludselige traumer i hovedet. Bilulykker, fald eller slag kan være årsagen. Men også pludselige bevægelser af overkroppen, såsom hoste, dans og tovtrækning, udløser ubehag. Muskulus scaleni er respiratoriske(vejrtræknings) hjælpemuskler, de er også ofte overbelastet hos patienter med astma og bronkitis.

Behandlingen udføres med lægemedicinsk osteopati og neuropunktur. Med neuropunktur, bliver musklen stukket til med en tør nål (akupunkturnål) uden medicin, for at få musklen til at slappe af.  Halshvirvelsøjlen skal behandles osteopatisk, da det er her, musklens nerveforsyning stammer fra. Pres på disse nerver kan føre til spændinger i musklen.

Brug af en ergonomisk pude til hovedet kan muligvis lindre ubehaget.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID