fbpx
hello world!

Lav bivirkning risiko med osteopati ved astma

Luften mangler! Sport er ikke længere muligt! Den mindste indsats og patienten kæmper for luft. Astma, en almindelig tilstand. Hvordan kan osteopati hjælpe?

Osteopati var aldrig tænkt som en ren ortopædisk behandling. Osteopati er ikke en raffineret form for fysioterapi, ikke „trikrig“ chirotherapy og ingen bivirkningsfri ortopædi. Osteopati er en holistisk form for lægekundskab, der bruges til at etablere sundhed. Med behandlinger aktiverer den lægemedicinske osteopat patientens selvhelbredende kræfter. De første osteopater behandlede alle sygdomme med denne type lægekundskab. Det har også en positiv effekt på astma.

Undersøgelser har vist, at osteopati er nyttigt ved bronkial astma. Der var signifikant færre alvorlige astmaanfald og symptomerne var betydeligt mildere end hos patienter uden lægemedicinsk osteopatisk behandling (Perrin Wilson D.O 1925). Robert.S.Koch D.O. var i stand til at bevise i 1957, at under osteopatisk behandling var betydeligt færre lægemidler nødvendige, for at kontrollere astma. I 1982 viste Ida C. Schmidt, at manuel osteopatisk behandling forkortede astmavarigheden, symptomerne var svagere og færre komplikationer opstod. Også i 1982 blev det påvist, at osteopatisk lymfe teknikker der anvendes til behandling af astma og bronkitis, aktivt påvirker immunsystemet og føre til en øget frigivelse af B-celler i immunsystemet.

De bivirknings fattige teknikker fra osteopati kan reducere sværhedsgraden af luftvejssygdomme såsom astma, bronkitis. Antallet af hospitalsophold og hyppigheden og sværhedsgraden af nødsituationer reduceres. Dosis af lægemidler kan reduceres.

Med osteopatiske manuelle teknikker (OMT), kan de omkringliggende muskler, fascia og ledbånd afslappes samt nerver, blod og lymfekar kan udføre deres arbejde bedre. Men også antallet af immunceller stiger. 

Mange årtiers undersøgelsesresultater påviser dette. 

Et samarbejde mellem læge og osteopat er nødvendig ved behandling af astma og bronkitis.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID