fbpx
hello world!

Lindre smerter med osteopati!

"Livet er bevægelse": er osteopatis grundlæggende overbevisning. De enkelte dele af kroppen fungerer som et velkoordineret urværk. Hvis en del går i stå eller bliver skadet, kan det påvirke hele kroppen. Det kan resultere i udviklingsforstyrrelser, funktions forstyrrelser af organer og smerter. Sammenhængende er meget komplekst, og den primære årsag er ofte vanskelig at identificere.

En osteopat, sanser disse lidelser i vævet med hænderne. Han taster de forskellige lag af væv, organer og muskler med finger og hænder på udkig efter øget spænding. Ofte er årsagerne  ikke direkte der hvor smerten er. Muskelspændinger, vævets spænding, kropsholdning og vejrtrækning kan for eksempel angive årsagen til smerterne.

Hovedpine og svimmelhed kan være forårsaget af nakkemusklerne, men også af en funktionel forskel på benenes længde eller forkert bækkenstatik.

Skuldersmerter kan være resultatet af forstyrrelser i skuldermusklerne, men også konsekvensen af nedsat leverbevægelse.

Der er mange sådanne eksempler, ofte kan en osteopat hjælpe dig her. Osteopati kan være nyttigt, ikke kun for smerter i bevægeapparatet, såsom rygsmerter, hold i ryggen, spinal kanalen stenose, skulder og albue smerter.

Det kan også være en succes i behandlingen af hovedpine, migræne, innere sygdomme: irritabel tarm, kronisk tarmbetændelse, astma, i næse/hals/øre sygdomme som betændelse i mellemøret og bihuler, tinnitus, børnesygdomme og børns udviklingsforstyrrelser.

En osteopat undersøger rygsøjlen, indre organer, vejrtrækning, kontrollerer om kraniets knogler og kraniets sømme er bevægelige. Med blide, men meget målrettede håndgreb lindrer osteopaten spændinger i vævet og frigiver blokerede led.

Antallet af behandlinger, afhænger af hvor lang tid sygdommen har stået på, sværhedsgraden og patientens alder. I de fleste tilfælde, er det nødvendigt med mellem to og seks behandlinger. I sidste ende er patientens individuelle situation afgørende, for hvor mange behandlinger der er nødvendig .

Den osteopatiske behandling kan anvendes til alle aldersklasser og har forskellige behandlings håndgreb og teknikker.

Osteopati er et supplement til konventionel lægekundskab med erstatter det under ingen omstændigheder.

Osteopati stammer fra USA og går tilbage til den amerikanske læge Andrew Taylor Still. For 130 år siden, anerkendte han muskelspændinger og blokeringer af leddene som  årsag til sygdom. I dag, undervises lægemedicinske osteopater på mere end 40 universiteter i USA og er en integreret del af sundhedssystemet.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID