fbpx
hello world!

„Løberens rette straf"

Smerter og brænden i læg og fodsål er ikke ualmindelige og bliver ofte udløst af tibialis posterior muskelen. 

Smerterne trækker gennem underbenet, ned i foden og hælen, helt frem til tæerne. Hvordan kan disse lidelser diagnosticeres og behandles?

Den smerte, der opstår, bliver også kaldt „løberens rette straf". Smerter i fodbuen og akillessenen er særlig stærke. Ubehaget opstår især, ved løb og gang i ujævnt terræn. Udløseren er ofte en sportslig overbelastning, f.eks. ved skovløb, jogging på stranden og generelt løb i ujævnt terræn. Smerterne kan også blive udløst af fod fejlstillinger. 

For at kunne stille en diagnosen, er det for det meste tilstrækkeligt med anamnese og en fysisk undersøgelse. Kun sjældent er yderligere undersøgelser såsom røntgen, ultralyd og MR nødvendige. Tibialis posterior muskelen er smertefuld ved aftastning, ved tryk på denne muskel bliver smerterne udløst. Ud over behandlingen af de forkortede muskler og muskel triggerpunkterne, er det vigtigt med gode sko og muligvis indlæg til fødderne. 

Her skal læger og fodortopæder arbejde hånd i hånd.

Med læge osteopatiske teknikker, kan musklerne blive optimalt afslappet. Desuden anvendes neuropunktur. Ved neuropunktur bliver musklen og huden irriteret med en tør nål, uden anvendelse af medicin, for at få muskelen til at slappe af. Ved periost akupunktur, direkte nål i knoglehuden, kan der sættes yderligere helbredende stimuli. Det er sådan, smerterne kan behandles.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID