fbpx

MIN FILOSOFI

Aktiver de selvhelbredende kræfter

Jeg stoler på den menneskelige krops selvhelbredende kræfter. Min vigtigste opgave som læge er at fremme og aktivere disse. Jeg stræber efter at behandle årsagerne til sygdomme og ikke deres symtomer. Dr. Andrew Taylor Still, opdageren af osteopati, havde stor tillid til disse selvhelbredende kræfter i den menneskelige krop. Han beskrev det med følgende ord:
„ When we take up principels, we get down to Natue. It is ever willing and self-caring, self-feeding and self-protecting!" 
A.T. Still MD /DO

Medicus curat, natura sanat

(Lægen behandler, naturen helbreder)

Som osteopat, understøtter jeg din krop til at aktivere sin selvhelbredende kræfter og til at danne sundhed. Jeg accepterer traditionelle medicinske diagnoser, men ikke prognosen. Jeg hjælper mine patienter med at finde kroppens evne til selvhelbredelse.

Dette er en medicinsk-filosofisk tilgang, som Hippokrates, far til vestlig medicin, også repræsenterede. han postulerede:

"Den mest effektive medicin er den naturlige helbredende kraft, der ligger i hver enkelt af os.“

Denne synsvinkel af hippokratisk medicin er forvundet i moderne medicin. Terapierne er rettet mod behandling af symptomer. Dette fører til mange unødvendige medicin recepter og unødvendige operationer. Efter disse terapier vil der stadig være behov for behandling.

Selvfølgelig har den moderne medicin også udviklet mange vidunderlige behandlingsmuligheder. Hvis jeg har været i en bilulykke, tager jeg taknemmeligt imod tilbudet af moderne kirurgi og anæstesi. Deres kunnen er på dette område vidunderlige og meget glædelige.

Det er så meget desto mere chokerende, hvordan dette system svigter i behandlingen af kroniske sygdomme. Denne forekomst af diabetes, højt blodtryk, slagtilfælde, hjerte-kar-sygdomme og kroniske smerte lidelser er stigende. Det er kommet så vidt, at den tredje mest almindelige dødsårsag, efter hjerte-kar sygdomme og kræft, er bivirkninger af vestlige medicin.

Samtidig bliver vores medicinske system dyrere og dyrere. En nytænkning er absolut nødvendig

Den medicinske filosofier og læge Dr. Still og den græske læge Hippokrates er næsten efterspurgt for denne nytænkning.

"I quote no authors but God and experience.
"
A.T.Still MD, DO

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID