fbpx

OSTEOPATI FOR SPÆDBØRN

Konsekvenser som følger af en fødsel

Selv ved en normal rolig fødsel udsættes babyens organisme for betydelig stress. Dit barns krop, især dens kranium, er fremragende forberedt på fødslen. Kraniets knogleplader er endnu ikke vokset sammen ved fødslen, som hos voksne, hvor det er låst fast. Dette gør det muligt for kraniet at give efter for trykket ved fødslen uden f.eks. at hjernen påvirkes. Hvis denne mobilitet imidlertid overvældes af en fødsel, der er for anstrengende, kan der opstå betydelige forskydninger og spændinger i det kraniale system, hvilket kan føre til sygdomme og udviklingsforstyrrelser.
Dette kan ske ved en normal fødsel, men oftere ved kejsersnit eller brug af fødselstang eller en sugekop. Men allerede i livmoderen kan barnets udvikling og helbred forstyrres. Det kan udløses af: abnormiteter i livmoderens position, stress under graviditeten, ulykker og sygdomme hos moderen. 
Det voksende barn fornemmer meget tidligt sine omgivelser i livmoderen. Barnet reagere på dens mors følelser. Stærke, vedvarende følelsesmæssige reaktioner som sorg, frygt, tvivl, bekymring, men også akut følelsesmæssig og fysisk traume påvirker udviklingen. Sådan som stress kan føre til psykosomatiske sygdomme hos voksne, kan dette også ske med embryoet i livmoderen.

Konsekvenserne kan være betydelige, da vigtige udviklingsfaser for det ufødte barn finder sted i løbet af denne tid. Mange af disse sygdomsudløsere kan behandles gennem medicinsk osteopati.

Hoved forskydninger som følge efter fødslen

Gennem fødslen kan en bøjning af den øvre halshvirvelsøjlen udløse en forskydning af hovedet. Som resultat, kan barnet kun dreje hovedet til den ene side, og det reagerer meget følsomt på berøringer. Problemer med amning og problemer med fysisk og mental udvikling kan opstå heraf.

Disse gener kan lægge et betydeligt pres på familielivet og slide på nerverne! Husk: "Dit barn skriger ikke uden grund " Heldigvis kan disse sygdomme behandles ved hjælp af osteopatisk manuel medicin!
I løbet af to til fem behandlinger kan læsionerne i vævet opløses. Barnet kan bevæge sit hoved frit igen. Følsomhed over for berøring og forskydningerne i halshvivelsøjlen kan forsvinde. Barnet kan opleve sit miljø "stress-frit" med alle sanser.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

"We look at the body in health as meaning perfection and harmony, not in one part, but in the whole. "
A. T. Still MD, DO

Min uddannelse

Som medicinsk osteopat har jeg i mange år specialiseret mig på sygdomme i muskuloskeletalsystemet hos børn og voksne. Jeg har modtaget Child Osteopathy Certificate fra det tysk-amerikanske Academy for Osteopathy. Min uddannelse indenfor børne osteopati har jeg udelukkende fra medicinske kolleger i USA, der arbejder og underviser på amerikanske universiteter som medicinske osteopater.

Efter en kompliceret fødsel

Efter en kompliceret fødsel kan en undersøgelse og eventuel behandling af spædbarnet være nødvendig ud fra et osteopatisk synspunkt. Følgende symptomer kan tyde på komplikationer under fødslen og kan indikere osteopatisk behandling:

Sædestilling og tværleje
Kejsersnit, planlagt eller på grund af fødsels stilstand
Intensiv behandling efter fødslen
For tidlig fødsel

Her er nogle af de problemer som kan behandles:

Skæv hals
Drejer kun hovedet til den ene side.
Problemer med amning/ for svag til at drikke/ suge og synkebesvær.
Anspændt skæv kropsholdning (ligger som en banan)
Hovedstrækning bagover
For meget muskelspænding (hypertonus)
For lidt muskelspænding (hypotonus)
Asymmetrisk kranie (fladt baghoved)
Hyppig mellemørebetændelse
Hyppig bihulebetændelse
Uroligt barn med krampetrækninger af ben og arme
Fordøjelses problemer, kolik, luft i maven, gylpen osv.
Skrige børn, vedvarende skrig med søvn problemer

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig. Du får hurtig svar på en e-mail.

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID