fbpx
hello world!

Smertefri trods slidgigt i hoften! Det er først betændelsen der gør smerten!

Hoften gør ondt, når du rejser dig op! De første skridt er grusomme! Det knirker og brager i ledene! Om natten kan du ikke sove på den berørte side. Det er hoften!

Men coxartrose (gigt i hoften) gør ikke ondt! Det er aldersrelateret slitage. Ligesom rynker i vores ansigt, gør de heller ikke ondt.

Kun betændelsen i leddene, gigt (artritis) gør ondt!

Ved hjælp af lægemedicinsk osteopati, kan eksisterende hoftesmerter behandles og forebygges!

Artrose (slidgigt) er smertefrit! Artritis (betændelse) er smertefuldt!

Der er mange eksempler på mennesker med til tider svær slidgigt, der går muntert, ubekymret og smertefrit gennem livet. På den anden side er der patienter med stærke hoftesmerter, som ikke har slidgigt.

Hvordan er det muligt?

Muskler, sener og ledbånd bliver anspændte, når nerverne, der forsørger dem kommer under pres. Alle led er omgivet af sener, muskler og ledbånd! De bevæger dem og holder dem på plads. Således skaber spændinger af disse strukturer straks problemer. Bevægelsessekvenserne forstyrres, leddenes position forskydes. På grund af spændingen presses ledfladerne stærkere mod hinanden. Mellemrummet  mellem ledspalterne reduceres. Trykket på ledfladerne øges. Vedvarende tryk fører til ødelæggelse af led overfladerne. Hvis processen er smertefuld, så det er en artritis (betændelses tilstand). Hvis det er smertefrit  er det en artrose (slidgigt). Årsagen til smerter i leddet er betændelsen, ikke slidgigten! Smerter kan også forekommer i et led uden slidgigt eller betændelse. 

For at harmløs slidgigt blivet til smertefuld gigt, skal der tilføjes en belastende faktor mere. Udløserne kan være blokeringer i ankel, knæ og hofteled, men også en ændring i bækken position, der fører til et korsbens-subluksation. Dette fører til spændinger i sener, muskler og ledbånd i hofteleddet. Derefter resulterer det i en stigning i trykket i leddet. Det observeres ved knasende og knækkende bevægelses lyde. Ubehandlet over en lang periode, fører dette til et ødelagt artritisk hofteled.

Med lægemedicinske osteopatiske teknikker kan blokeringer korrigeres. Behandling fører til at sener, muskler og ledbånd slappe af og presset i leddet forringes. Inflammation forringes og yderligere nedslidning af brusk forhindres.

Det er ikke alle svært beskadigede hofter der kan behandles på denne måde, nogle får brug for en operation.  Men før operationen bør du søge råd hos en erfaren lægemedicinsk osteopat.

Der er gode behandlings muligheder ved hoftesmerter. En operation kan ofte undværes eller forsinkes i mange år. Så det er tilstrækkeligt med en engangsoperation. Et kunstigt hofteled varer ikke evigt, og hver efterfølgende operation bliver vanskeligere. En vigtig ting for lægemedicinsk osteopati er forebyggelse af ledskader. Forebyggende behandling giver mening god her.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID