fbpx
hello world!

Sundhedstips fra lægemedicinsk osteopati klinik, Kolding : Kun 43 gram valnødder forbedre din fedt status og hjælpe mod diabetes.

Sundhedstips omkring dit helbred fra Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat i Kolding.

Hvad kan jeg selv gøre?

Igen og igen spørger mine patienter mig, hvad kan jeg selv gøre? Dette spørgsmål har beskæftiget mig i lang tid, og jeg har afprøvet og kasseret mange ting. 

Under titlen „Sundhedstips“ kan du finde anbefalinger omkring dit helbred.

Kun 43 gram valnødder om dagen bidrager til at forbedre din fedt status og hjælpe mod diabetes.

I jagten på en optimeret kost, er forskellige komponenter allerede blevet undersøgt. I en undersøgelse,  undersøgte de også virkningen af valnødder. Undersøgelsen varede 8 uger og omfattede 200 raske mænd og kvinder, alle over 50 år. Alle deltagere modtog 43 gram valnødder dagligt. En normal kost blev brugt som kontrol kost. Fedtstatus blev bestemt i begyndelsen og slutningen af undersøgelsen. På grund af indtaget af valnød faldt; -Triglycerider, -LDL-kolesterol, -NON-HDL-kolesterol og apolipoprotein B. Disse resultater passer meget godt med epidemiologiske data, hvorefter folk, der spiser nødder har færre hjerte-kar-sygdomme. Effekten med valnødder opnåes, uafhængig af kosten.

En anden positiv effekt, var en ændring af tarmfloraen. Der skete en ændring til flere probiotiske og smørsyre-producerende bakterier. Denne effekt er gavnlig, fordi sådan en tarmflora er mindre forbundet med diabetes og andre kroniske sygdomme.

Dirk Gahlenbeck 
- Læge og Osteopat, Kolding -

Dirk Gahlenbeck - Læge & Osteopat

BOOK TID