Gylden mælk

Tips omkring dit helbred fra Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat i Kolding.

Den gyldne mælk kommer traditionen tro fra indisk auverdisk medicin. I Indien er drikken blevet betragtet som helbredende i århundreder. Det er også meget populært hos os på grund af dets stimulerende og rensende virkning. Krydderierne indeholdt i den gylden mælk, især ingefær, varmer og aktivér vores immunsystem.

Ingredienser til 2 portioner

20 g ingefær

20 g gurkemejerod

0,5 l (1,5 % fedt) mælk

5 sorte peberkorn

4 pressede kardemomme kapsler 

1 kanel pind
2 tsk flydende honning

Kanelpulver

Riv ingefæren og gurkemejeroden fint. Alternativt kan 1 tsk tørret gurkemeje også bruges. Varm mælk i en gryde, men kog ikke. Fjern gryden fra komfuret og rør krydderierne i. Lad det trække i 30 minutter. Derefter varm det hele til drikketemperatur. Hæld mælken gennem en sigte i en kop. Afhængigt af din smag kan der tilsættes noget honning til at søde med og drys med kanelpulver.

Den gennemsnitlige næringsværdi:

ca. 150 kcal, 9 g protein, 4 g fedt, 19 g kulhydrater, 0 g fibre

Skål!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *